Waarom mediation?
​ 

Mediation is een goede manier om samen een geschil of zaak aan te pakken zonder direct naar een advocaat of rechter te stappen. Het is het gezamenlijk oplossen van een conflict met de hulp van een onpartijdige en onafhankelijke bemiddelaar: de mediator. Bij mediation gaat men met elkaar in gesprek onder begeleiding van een mediator om te komen  tot een gezamenlijk gedragen en constructieve oplossing, die toekomstbestendig is.

Mediation  wordt sinds de jaren '90 steeds meer toegepast omdat het nemen van eigen verantwoordelijkheid en zelfbeschikking, dat wil zeggen eigen keuzes maken, meer en meer van deze tijd is. 

Mediation is geschikt voor veel conflicten. Het is ook heel geschikt om conflicten te voorkomen in lastige situaties. Situaties in bijvoorbeeld arbeids-en of familie verhoudingen. Het is dus ook geschikt zonder dat er direct juridische kwesties spelen.


Mediation, als partijen elkaar iets te bieden hebben en er belang bij hebben tot een goede en voor beide partijen een acceptabele oplossing te komen. Dat kan bereikt worden met mediation. 

De mediator creëert een veilige omgeving van waaruit partijen open en eerlijk met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Liesbeth Merkx Mediation Nijmegen